Switi ligt echt héél bijzonder

25 maart '21

Het project Switi is dé plek om te wonen in Amsterdam-Zuidoost: sfeervol, rustig en groen wonen, met alle voorzieningen binnen handbereik. En er liggen binnenkort zelfs drie stadsparken op loopafstand. En daarmee wordt wonen in Switi nog aangenamer!

image alt

Amsterdam-Zuidoost ontwikkelt zich snel

Het stadsdeel Amsterdam-Zuidoost ontwikkelt zich in een enorm snel tempo. In de komende 20 jaar zullen er in totaal hier zo’n 35.000 tot 40.000 woningen worden bijgebouwd, zowel in Bullewijk (Bijlmer-West) als in de oorspronkelijke Bijlmer zelf.

Ons project Switi aan de zuidelijke kant (de Gooise kant) van de Bijlmer met in totaal 235 woningen is daar onderdeel van. In de laatste fase van Switi (3C) realiseren we in totaal 69 bijzondere eengezinswoningen en appartementen. Met een unieke ligging!

image alt

Drie stadsparken in de buurt

Vlakbij Switi ligt het Nelson Mandelapark dat een aantal jaren geleden grondig is vernieuwd. Een ideale plek om te sporten, te bewegen en/of te recreëren, met veel water, een uitkijkheuvel en natuurlijk veel natuur. Iets verder weg, het tweede park in de buurt van Switi: het Gaasperpark en de Gaasperplas. Ooit het Floriadeterrein in de jaren ’70 en nu een fantastische plek met ongekende recreatiemogelijkheden. Voor een middagje met het gezin. Zo kun je er natuurlijk heerlijk spelen en relaxen op het strand en zwemmen. Maar je kunt er ook duiken en zelfs zeilen!

image alt

Grootste dakpark van Nederland

Een nieuw park ligt letterlijk naast Switi, en wel op en rond het dak van de Gaasperdammertunnel (3 km, rijksweg A9), aan de zuidelijke kant van de Amsterdam-Zuidoost. Een bijzonder (dak)park dat zichtbaar net iets hoger ligt dan de omgeving en inmiddels al ‘het grootste dakpark van Nederland is’. In oppervlakte even groot als het Oosterpark en het Sarphatipark samen.

Door de aanleg van de tunnel en het park er bovenop ontstaat een nieuw en bijzonder groen gebied met woningbouw, sportvoorzieningen en een uniek park met oa. wandel- en fietspaden en zelfs fruitbomen. Met de aanleg van dit tunnelpark wordt dit jaar gestart.   

  Perfecte bereikbaarheid
  De voorzieningen in de buurt