Switi 3C: appartementen voor de middeninkomens

27 september '21

Er is een grote krapte op de woningmarkt en daardoor is het voor een groot aantal woningzoekende lastig om een woning te vinden. Mede om die reden hebben we voor Switi 3C besloten om appartementen te bouwen voor de middeninkomens. De koopappartementen van Switi fase 3C zijn daarom gelabeld als ‘middeldure koopappartementen’ en worden daardoor met een gemaximaliseerde koopsom aangeboden.  

Hoe werkt dat in de praktijk?

Mocht je in de doelgroep van middeninkomens vallen dan kom je in aanmerking voor voorrang op de woningen. De appartementen van Switi zijn bedoeld voor huishoudens met een inkomen (per huishouden) tussen minimaal € 40.024 en maximaal € 63.237,92 per jaar. Dit is de zogenoemde middeninkomensklasse.  

Voor deze appartementen geldt een zelfbewoningsplicht. Deze zelfbewoningsplicht geldt voor een periode van 5 jaar.

image alt

Bewoners van Amsterdam Zuidoost

Ook bewoners uit Amsterdam-Zuidoost die momenteel in een sociaal huurhuis wonen in Kelbergen (postcode 1104) krijgen voorrang zodat zij kunnen doorstromen naar een andere woning en in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. Doorstroming vergroot de leefbaarheid van een wijk. Je ziet echter dat veel mensen wel zouden willen verhuizen binnen een wijk, omdat zij waarde hechten aan hun sociale netwerk in de omgeving, maar hier door verschillende redenen niet toe in staat zijn.

Bewijsstukken

Om te zorgen dat we de voorrangsregel goed hanteren, vragen we jou om bewijsstukken aan te leveren tijdens de verkoopperiode. Deze kun je opsturen naar: [email protected].

Inschrijving geopend

Momenteel is de verkoop van de appartementen én eengezinswoningen in Switi fase 3C geopend. Wil jij graag in Switi wonen? Wacht dan niet te lang, want op dinsdag 5 oktober om 10 uur sluit de inschrijfperiode. Je krijgt dan op donderdag 7 oktober om 15 uur te horen of je een woning hebt toegewezen gekregen.

Bekijk het woningaanbod
Hoe werkt de toewijzing Lees verder
Wat speelt er in Switi? Lees meer nieuws