Opstalverzekering: regel het op tijd!

18 april '22

Iedere koper van een nieuwbouwhuis krijgt er vroeg of laat mee te maken; de opstalverzekering. Met een opstalverzekering verzeker je jouw woning tegen schade door brand, storm of bijvoorbeeld door diefstal of inbraak. Sluit je zo’n verzekering af dan zal ook de herbouwwaarde worden vastgesteld. Dat is het bedrag dat nodig is om de woning in dezelfde staat weer op te bouwen.

Hypotheek? Opstalverzekering verplicht

Nu zal je huis niet direct instorten of afbranden maar het is toch een fijn gevoel als je weet dat je goed verzekerd bent. Je weet tenslotte maar nooit! Als je een hypotheek hebt, dan ben je sowieso verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Het huis is immers het onderpand van de bank. Stel dat je huis afbrandt, dan is het onderpand weg. Dat risico wil de hypotheekverstrekker niet.

image alt

Op de dag dat je de sleutel krijgt

Kortom: het is dus heel belangrijk dat je een opstalverzekering afsluit en nog belangrijker dat die ingaat op de dag dat de woning aan je wordt opgeleverd. Regel het daarom op tijd! Dan kun je meteen gaan klussen als je de sleutel krijg. Kun je daarna heerlijk genieten van je nieuwe huis én met een zorg minder! Als dat geen win-win is.

Meer weten over Switi? Lees meer nieuws
Heb je een vraag? Neem contact met ons op