Heerlijke wonen in Amsterdam Zuidoost

25 april '22

Vorig jaar september gingen de appartementen en eengezinswoningen van Switi fase 3C in verkoop. De interesse was overweldigend. Dat doet ons goed en we begrijpen ook heel goed waarom dat is. Wonen in stadsdeel Zuidoost is namelijk heerlijk!

image alt

Rondleiding in de Bijlmer

“De Bijlmerexperience laat u kennismaken met de Bijlmer en Amsterdam Zuidoost.” Deze tocht kan je lopend of fietsend afleggen en is opgezet door bewoners uit de wijk. “Wij als bewoners, waarvan er vele al heel lang hier wonen, zijn begonnen de andere kant van de Bijlmer te laten zien.” De rondleiding wordt al 20 jaar gegeven en heeft al 15.000 bezoekers getrokken. Ben jij nieuw in Zuidoost? Dan is deze rondleiding een goede manier om jouw nieuwe plek te leren kennen.

Lees meer
image alt

Zin in een broodje?

Elke woensdag vind je in de K-buurt de elektrische Bakkerskar van bakker Renzema. “In de mobiele bakkerskar vindt je ambachtelijk brood, broodjes, croissants, (ham-)kaas croissants en andere lekkernijen als haver- en speltkoek, koffiebroodjes, ontbijtkoek en saucijzenbroodjes.” Je vindt de bakker op de volgende plekken en tijden:

09.45 – 10.30 uur Gooise Kant ter hoogte van nummer 100
10.45 – 11.15 uur Gooise Kant ter hoogte van nummer 242
11.40 – 12.30 uur Kantershof tegenover de ingang Basisschool Samenspel

Kunst in Zuidoost

In Zuidoost vind je meerdere kunstwerken. Misschien je al vaak langs een van deze werken bent langsgefietst en je hebt afgevraagd wat het precies voor stond of wie het heeft gemaakt. Ben je nieuwsgierig naar de kunst in het stadsdeel? Luister de speciale podcastafleveringen en wandel de kunstroute.

Beluister de podcast
Meer weten over Switi? Lees meer nieuws
Heb je een vraag? Neem contact met ons op