Welk woningtype kies jij?

16 februari '21

Switi wordt verder uitgebreid, want fase 3C komt eraan. In deze fase van het project worden 69 nieuwe woningen gebouwd: eengezinswoningen en appartementen. En we kunnen alvast verklappen dat deze fase een hele duurzame wordt.

 

image alt

Duurzame materialen

In deze tijd, waar we optimaal gebruik moeten maken van de beschikbare natuurlijke bronnen en energie, heeft bouwen met hout veel voordelen ten opzichte van traditionele bouwmethoden. Daarom is voor Switi fase 3C gekozen om veel gebruik te maken van hout en bamboe, uniek voor Amsterdam.

Beter voor het klimaat

Het bouwen met hout is gunstig voor het klimaat omdat er geen CO2 vrij komt zolang het hout wordt gebruikt. Bomen zetten namelijk CO2 om in zuurstof. Wanneer het gebruikt wordt om te bouwen, komt het nauwelijks vrij en dat is dus goed voor het milieu! Daarnaast worden voor de bomen die worden gebruikt voor de bouw van Switi fase 3C kort na de kap nieuwe bomen geplant.

Bouwen met hout

De vloeren van de woningen bestaan uit ‘cross laminated timber’. Een massieve vloer waar latten kruiselings zijn verlijmd tot een massieve vloer. Ook de wanden zijn volledig van hout. Wanden die stijfheid geven aan het gebouw zijn samengesteld uit het kruiselings gelijmde hout. De overige buitenwandconstructies zijn samengesteld uit houten kolommen en plaatwerk. Zelfs de buitenwandisolatie is een houtvezelproduct en de buitengevel is bekleed met een biobased product. De planken zijn gemaakt van een composietmateriaal waar bamboe in is verwerkt. Deze soort absorbeert, vanwege zijn snelgroeiende eigenschap, veel CO2 en produceert daarom veel zuurstof. Bamboeproducten zijn een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout.

Behaaglijk wonen

Hout is bovenal een natuurlijk en warm materiaal wat gezond en aangenaam is voor de bewoners. De constructie van de gebouwen hebben een hoge thermische isolatie en bieden een comfortabel klimaat in de woning. Bijverwarming in de laagbouw wordt verzorgd door infraroodpanelen die stralingswarmte afgeven. De panelen verwarmen het lichaam en niet de lucht wat energie besparend werkt.

Zonnepanelen op het dak

Natuurlijk worden in het project zonnepanelen toegepast. We bezorgen door de panelen, in combinatie met andere maatregelen, een hoge energieprestatie van de woningen. In de laagbouw gebruiken we de opgewekte stroom voor warmtepanelen waardoor het mogelijk is om deze woningen af te koppelen van stadsverwarming.

De woningtypen

Het aantal woningen dat in fase 3C wordt gerealiseerd is als volgt: 

  • 2 hoekwoningen met een woonoppervlakte van circa 125 m2.
  • 22 tussenwoningen met een woonoppervlakte van circa 125 m2.
  • 45 appartementen met een woonoppervlakte van circa 60 m2 tot 65 m2.

Prachtige eengezinswoningen aan het water

De eengezinswoningen bestaan uit 22 tussenwoningen en 2 hoekwoningen van circa 125 m2. Deze ruime woningen zijn zeer open waardoor de keuken en het eetgedeelte op de begane grond met elkaar in verbinding staan. Kies jij voor een woonkamer op de eerste verdieping of toch liever op de begane grond? Daarnaast zijn deze woningen gelegen aan het water. Hoe lekker is dat?  

 

Appartementengebouw van hout

Heb je het appartementsgebouw al gezien? Ook hier wordt veel hout en bamboe gebruikt voor de bouw. De 45 appartementen die in deze fase worden gebouwd variëren in grootte 60 m2 tot 65 m2. Daarbij is het fijn dat deze appartementen twee slaapkamers hebben en royaal worden opgezet. Is dit een fijn huis voor jou?  

Geïnteresseerd?
Schrijf je dan nu in voor de woningen van Switi fase 3C.

 

Schrijf je nu in
Bekijk de pagina Benieuwd naar de planning?
Bekijk de pagina Dit worden de huizen van Switi 3C