Bouw Switi fase 3C op feestelijke wijze gestart

2 juni '23

Op 31 maart 2023 startte de bouw van Switi fase 3C officieel met dempingswerkzaamheden en het slaan van de damwanden. Een bijzonder moment, want dit is de allerlaatste fase in het nieuwbouwplan in Amsterdam-Zuidoost. En dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Op 31 mei jl. was het dan zover. Op feestelijke wijze en onder toeziend oog van wethouder van Dantzig, is op deze dag de start van de bouw van de laatste 69 woningen gevierd.

Bekijk de video

Switi fase 3C bestaat uit 24 eengezinswoningen en een appartementengebouw met 45 woningen van hout en bamboe. Alle woningen zijn verkocht en worden in 2024 opgeleverd.

Bekijk hiernaast de video van de feestelijke start bouw. In deze video licht Martijn van Toor, Algemeen Directeur Ekowood Houses, tevens toe hoe de houten woningen in Switi tot stand komen. Kijk je mee?

Betaalbaar en duurzaam

Het uitgangspunt voor Switi fase3 C is betaalbaarheid en duurzaamheid. De maximale verkoopprijs van de middeldure koopwoningen zijn vastgesteld op basis van de inkomensontwikkeling en leencapaciteit van middeninkomens. Daarnaast geldt voor de appartementen een zelfbewoningsplicht van 5 jaar.

Door te bouwen met prefab houten onderdelen wordt de bouwtijd verkort en de CO₂-uitstoot gereduceerd. Maar ook in de openbare ruimte speelt duurzaamheid een belangrijke rol. De locatie wordt ingericht als een park. Zo zorgen we ervoor dat er veel ruimte is voor verschillende planten en dieren om te groeien en te leven en ontstaat er een mooi en groen nieuw stukje Amsterdam.

Heb je een vraag? We helpen je graag verder
Wat speelt er nog meer in Switi? Bekijk het nieuwsoverzicht