De deelauto's van Switi

4 juni '21

De duurzaamheid van de woningen die in fase 3C worden gebouwd, uit zich niet alleen in de houten materialen die worden gebruikt, de zonnepanelen die op het dak worden geplaatst en de infraroodpanelen die voor verwarming zorgen in de eengezinswoningen. Bij deze fase worden ook 4 elektrische deelauto’s geplaatst waar de toekomstige bewoners van Switi, zowel van de appartementen als eengezinswoningen, gebruik van kunnen maken. Deelauto’s hebben zo hun voordelen.

image alt

Meerdere auto’s

Auto’s staan 95% van de tijd stil en nemen daarbij veel ruimte in beslag. Bovendien rijdt 98% van de auto’s op fossiele brandstoffen en worden problemen als files, parkeerdruk en slechte luchtkwaliteit alsmaar groter. Om die reden is een deelauto een fijne oplossing. Toch is het prettig om altijd een auto tot je beschikking te hebben. Maar als iedereen in de buurt een auto heeft, wordt het aantal parkeerplekken al snel een probleem. Deze plekken worden schaars. Voor dit probleem biedt een deelauto een oplossing. Een auto die door meerdere huishoudens wordt gebruikt, heeft maar één parkeerplek nodig. Daarnaast betaal je alleen voor de momenten dat jij de auto gebruikt. De deelauto's die bij Switi worden geplaatst zijn ook nog eens volledig elektrisch en daardoor minder schadelijk voor het milieu en wordt er uiteindelijk minder CO2 uitgestoten. 

Altijd een elektrische auto tot je beschikking

De deelauto's zorgen voor flexibiliteit omdat je op ieder moment van de dag een auto kan reserveren. Wanneer jij hem nodig hebt. Dit gaat eenvoudig door middel van een app op je smartphone. Open de app, reserveer een auto, open de deur met jouw telefoon en rijd weg. Makkelijk zat. Je betaalt alleen voor jouw verbruik. 

  Bekijk de woningen van Switi
  Meer over Zuidoost